Aandachtspunt – inlogmogelijkheid AFAS online via SMS stopt

7 december 2021

Heb jij je inlogvoorkeuren al aangepast?

Het inloggen met twee-factorauthenticatie op AFAS Online via sms stopt met ingang van 1 januari 2022.

De reden van deze wijziging is dat sms als tweede factor voor het inloggen niet de veiligste keuze is. Zo is inloggen met sms kwetsbaar voor onderschepping. Maak je nog gebruik van sms? Dan adviseren we je over te stappen naar inloggen via AFAS Pocket. Dit is veiliger en je hoeft geen code over te typen, waardoor dit ook nog eens makkelijker is.

Inlog AFAS online SMS check
 

Wie gebruikt er nog SMS

Binnen jouw organisatie?.

Heb je een belangrijke rol in het succesvol overzetten van gebruikers naar een nieuwe inlogmethode? Informeer je medewerkers dan tijdig.

Bekijk wie er binnen jouw organisatie nog inlogt via SMS. Draai de analyse via (Profit Windows) Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen, tabblad AFAS Online.

Hulp nodig? Neem contact op
Van SMS naar AFAS Pocket
 

Een alternatieve

Inlogmethode instellen.

Het is belangrijk dat de betreffende medewerker voor 1 januari zelf een alternatieve inlogmethode kiest. Dit kan via de AFAS Pocket App of via het klantportal. De volgende stappenplannen staan al klaar (deze kan je eenvoudig delen):

Auteur

Marco Bosma

Binnen het team van DIFFERIT zit veel expertise en waardevolle kennis als het gaat om de AFAS software en Power BI. Ik houd je dan ook graag op de hoogte met actuele onderwerpen en (nieuwe) toepassingen. Heb jij een onderwerp waar je meer informatie over wilt? Laat gerust een verzoek achter via het contactformulier.

Contact opnemen
Meer nieuws