Krijg grip op al je bedrijfsprocessen door één geïntegreerd ERP systeem.

AFAS ERP

Als gecertificeerd AFAS Partner gaan wij verder dan alleen de technische oplossing. DIFFERIT kijkt naar de organisatie, de bedrijfsvoering en zorgt voor borging van alle processen binnen de software. Als jonge en energieke organisatie staat bij ons een goede samenwerking met onze klanten centraal. Wij zorgen zo voor blijvend bruikbare AFAS ERP software met gemak voor de eindgebruikers.

Digitaal ondertekenen
 

Wat is ERP?.

ERP is de afkorting voor Enterprise Resource Planning en dat is in feite ook meteen de betekenis van ERP. AFAS ERP is software dat ondernemers helpt met het ordenen en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Werken met AFAS ERP is absoluut niet lastig. Sterker nog, je bent ervan verzekerd dat de verschillende processen op elkaar afgestemd zijn. Zo hoef je geen ingewikkelde koppelingen te bouwen en te onderhouden, inloggen in allerlei verschillende systemen om overal je informatie vandaan te halen. Bij ERP komt alles samen en dat werkt een stuk gemakkelijker.

Inzicht met

interactieve dashboards.

Maak je bedrijf ‘toekomstproof’ met Business Intelligence (BI). Onze interactieve dashboards visualiseren alle belangrijke informatie binnen je bedrijf. En het mooiste is: de data komt direct uit jouwdatabronnenen is altijd actueel.

Automatiseren met

workflows.

Met workflows leg je jouw bedrijfsprocessen vast in het ERP software pakket. Zo zorg je ervoor dat je processen gestructureerd, efficiënt en automatisch verlopen. Daarnaast heb je inzicht in welke stap van het proces taken zich bevinden en wie er verantwoordelijk is. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat processen continu aan de allerhoogste eisenvoldoen.

Drie optimalisaties om meteen door te voeren

Verschillende

modules.

Binnen de standaard ERP software bevinden zich veel verschillende modules. Een AFAS ERP pakket bestaat uit modules die elk  een specifieke taak of afdeling ondersteunen.

Wij geven je een voorbeeld van een aantal bekende modules:

  • Orderbeheer en voorraden:  een voorraadbeheersysteem geeft een helder en snel inzicht in de in- en uitstroom van goederen, zoals grondstoffen of eindproducten. Niet alleen winkels, maar ook retailers, groothandels en productiebedrijvenzijn hierbij gebaatDoor deze functie ziet een ondernemer precies wat er nog in het magazijn ligt en waar te weinig of te veel van is. Op deze manier wordt duidelijk welke producten of materialen er wel of niet moeten worden bijbesteld. Als het voorraadbeheersysteem onderdeel van je ERP systeem is, dan zorgt zo’n stukje automatisering voor overzicht in het hele ordermanagementproces waar iedere werknemer profijt van heeft.
  • Productiemanagement: productie management biedt een flexibele ondersteuning voor productie en rapportages met betrekking tot bijvoorbeeld orders. Dit is iets wat niet altijd beschikbaar is in andere gevestigde systemen op de markt.
  • Projectmanagement: in ieder bedrijf lopen er vaak veel projecten door elkaar, het kan dan lastig zijn om orde en overzicht te blijven houden. Bij de ERP software is het mogelijk om al deze projecten op een gezamenlijk dashboard te zetten. Dit maakt voor iedereen, welke afdeling dan ook, duidelijk welke status welk project heeft.
  • Financiën: alle activiteiten binnen een organisatie, groot of klein, zijn uiteindelijk terug te koppelen naar de financiële afdeling. Inkomsten, uitgaven of lopende schulden moeten allemaal netjes worden bijgehouden en daar kan iedereen altijd wel wat hulp bij gebruiken. De functionaliteiten voor het grootboek of crediteurenadministratie in de ERP zorgen ervoor dat alle betalingen correct worden voldaan en wordt de verslaglegging en verantwoording van iedere activiteit overzichtelijk en eenduidig voor de hele organisatie.
  • Logistieke processen: in de logistiek is het belangrijk om te blijven groeien, maar wil je alles wel overzichtelijk houden en je diensten goed blijven leveren. DeAFAS ERP software helpt je daarbij. Een handmatige administratie is in deze tijd bijna niet meer te doen, het is dus slim om als logistiek ondernemer te kijken naar digitalisering: ERP.
  • HR processen:  veel ERP systemen hebben kom veel overeenkomsten met HR functies, zoals payroll, personeel management, personeel performance, e.d. Naast de ERP kun je ook nog denken aan een specifieke HRM (human resource management) module, die de HR functies nog beter ondersteund . AFAS ERP systemen zijn gemaakt om alle belangrijke data centraal in een database te beheren. Deze database bevat informatie van de verschillende afdelingen van de ondernemingen, inclusief die van de HR afdeling. En net zoals bij afdelingen als sales, voorraadbeheer of de boekhouding, verschaft de data uit de HR afdeling waardevolle informatie. Alle informatie over bv. het aantal gewerkte uren, de hoogte van de salarissen en de afgedragen belastingen zijn centraal terug te vinden.

 

Bij DIFFERIT willen we dat ondernemend Nederland optimaal gebruik maakt van hedendaagse ERP software. DIFFERIT adviseert AFAS Software omdat de beste intuïtieve ERP software biedt waarmee klanten (met minder medewerkers) meer grip en inzicht krijgen in hun organisatie.

De mogelijkheden van ERP voor jouw organisatie ontdekken?