Snelle implementatie van de AFAS HRM-software

AFAS HRM

De AFAS HRM software is een uitstekende keuze voor elk bedrijf dat op zoek is naar een manier om hun HR-processen te stroomlijnen. Door gebruik te maken van workflows, kan je alle processen eenvoudig in het systeem borgen. DIFFERIT heeft als AFAS partner al vele bedrijven geholpen om de AFAS HR software te implementeren en optimaliseren. Benieuwd naar de functies en voordelen van AFAS voor jouw HR-afdeling? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten en leggen we uit hoe we voor jouw bedrijf de AFAS Software opzetten.

Krijg grip op jouw

HR-processen.

De AFAS HRM software biedt alle functies die je nodig hebt om de gehele personeelsadministratie te beheren, te automatiseren en te optimaliseren. AFAS maakt een soepele, efficiënte en effectieve samenwerking mogelijk tussen managers en werknemers op elk niveau van de organisatie. Het verwerken van zaken zoals verlof, verzuim en de salarisverwerking kosten doorgaans veel tijd voor HR-professionals. En dat zijn juist werkzaamheden die prima geautomatiseerd kunnen worden met de software van AFAS. Op deze manier houd je tijd over voor werkzaamheden die echt een meerwaarde bieden voor medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan werkgeluk of de vitaliteit van medewerkers.

contact opnemen

AFAS HR software

Inrichten door DIFFERIT.

Als AFAS partner kan DIFFERIT je adviseren over alle aspecten van de AFAS HRM software. We hebben een schat aan ervaring en kunnen jouw HR-processen efficiënter en zo goed mogelijk stroomlijnen. Daarnaast geven we advies en staan we altijd voor je klaar via onze supportafdeling. Met onze werkwijze bieden we altijd de juiste ondersteuning die je nodig hebt om de software van AFAS succesvol te implementeren.

Belangrijkste functies van de

HRM module.

Met de software van AFAS automatiseer je niet alleen jouw HR-processen, maar maak je je team ook hechter door hen te betrekken bij de administratie. Ze kunnen zelf gegevens invullen of inzicht krijgen via de uitgebreide dashboards. Hieronder noemen een aantal handige functies van de software van AFAS:

Employee Self Service

Met de Employee Self Service (ESS) ligt de administratie niet langer bij de HR-afdeling. Doordat medewerkers zelf toegang hebben tot hun HR-gegevens, kunnen ze zelf eenvoudig wijzigingen aanbrengen. Denk aan het doorgeven van uren, ziek melden of het aanvragen van verlof. Vooral met de AFAS Pocket App is het voor collega’s een fluitje van een cent om informatie door te geven. De ESS biedt een handige manier om de administratieve druk binnen de organisatie te verminderen.

Manager Self Service

Wil je managers betrekken bij taken zoals het goedkeuren van declaraties en beoordelingen, zonder tussenkomst van de HR-afdeling? Met de Manager Self Service (MSS) leg je een groot deel van de HR-taken neer bij manager, waardoor je meer tijd overhoudt voor de strategische personeelsplanning en het HR-beleid. De software van AFAS garandeert een goede vastlegging van alle gegevens en presenteert belangrijke data op een overzichtelijke wijze.

Integratie met Payroll

Bij DIFFERIT kunnen we helpen om de salarisadministratie te integreren met HRM. Doordat de collega’s zelf hun uren bijhouden en verlofdagen invullen, hoef jij deze administratieve werkzaamheden niet langer uit te voeren en ben je alleen verantwoordelijk voor de eindcontrole.

De AFAS

Pocket APP.

Medewerkers kunnen belangrijke zaken eenvoudig met de AFAS Pocket App regelen. Ze kunnen op ieder moment hun uren doorgeven, verlof aanvragen, declaraties indienen of zich ziek en beter melden. Door alle belangrijke zaken vanaf de telefoon te regelen, zijn mutaties sneller verwerkt en kun je alle gegevens correct registreren. Via de AFAS pocket App regelt iedere medewerker zijn belangrijkste HR-zaken vanaf iedere locatie.

BLOG: DOCUMENTEN DIGITALISEREN OP DE HR-AFDELING

Deskundige AFAS software implementatie
 

Talentmanagement

Automatiseren.

Jouw bedrijf wil talent aan zich binden en behouden. Met AFAS kun je het werving- & selectieproces (van het opzetten van de vacature tot de eerste werkdag) vanaf een centrale plek regelen. Door zowel het intranet als de website met elkaar te verbinden, bouw je een database op waar kandidaten zelf hun gegevens invoeren. Dit bespaart je ontzettend veel tijd tijdens de sollicitatieprocedure.

HR-analytics.

Met slimme Power BI-dashboards krijg je inzicht in belangrijke gegevens. Zo draag je zorg voor goede performance management en zie je hoe het ervoor staat met de interne mobiliteit.

Een aantal voordelen als je kiest voor AFAS software:

 • Grip op HR-processen
 • Dynamische dashboards
 • Actuele managementinformatie
 • Volledig geïntegreerd ERP-systeem
 • De nieuwste business intelligence software

Vooroplopen met HRM

AFAS implementatie.

Bij DIFFERIT kunnen we AFAS Profit volledig voor jouw bedrijf inrichten. Met onze experts weet je zeker dat jij je HR-zaken regelt op een overzichtelijke manier en zoveel mogelijk processen automatiseert. We zorgen niet alleen voor een succesvolle implementatie, maar geven ook voldoende training. Op deze manier weten we zeker dat je de volledige potentie van AFAS Profit benut.

Wij richten jouw BI-dashboards in

De experts van DIFFERIT weten precies hoe ze alle data uit de E-HRM software kunnen gebruiken om BI-dashboards in te richten. Wil je inzicht hebben in vlootschouw, succession planning, verlof verzuim of loonschalen? Wij zorgen ervoor dat je alle data kunt raadplegen. De mogelijkheden van de AFAS HR-software zijn verstrekkend en kunnen een aanzienlijke tijdsbesparing opleveren voor jouw HR-afdeling.

Tientallen HR dashboards

Het is mogelijk om meerdere HR-dashboards in te richten, bijvoorbeeld voor regelingen, planning, verzuim en verlof. Hieronder geven we een overzicht van de HR-dashboards die DIFFERIT voor jouw organisatie kan inrichten:

 • afspiegelingsbeginsel
 • Bezetting
 • Formatiebeheer
 • Loonbeslagen en leningen
 • Loonkosten
 • Loonmutaties
 • Loonschalen
 • Payroll regelingen
 • Succession planning
 • Verzuim
 • Verlof
 • Vlootschouw
 • Wagenpark
 • Werving en selectie
 • Wet Werk en Zekerheid


Het werk van de HR-manager verandert

De HR-afdeling is van oudsher verantwoordelijk voor de HR-administratie en het verwerken van de loonadministratie. Deze tijden zijn echter voorbij, omdat je tegenwoordig met slimme tools de hele organisatie kunt betrekken bij het HR-proces. Door te werken met AFAS, zorg je dat alle medewerkers hun belangrijkste zaken via de AFAS App opslaan. Doordat wijzigingen automatisch door het systeem worden verwerkt, hoe je alleen nog maar een controle uit te voeren.

Duurzaamheid

MET AFAS draag je bij aan duurzaamheid, omdat je bespaart op papier. Ook het gebruik van E-mails en Excel zijn verleden tijd, waardoor je vanaf nu altijd het overzicht bewaart.

Hoe gaat DIFFERIT

Aan de slag.

DIFFERIT staat klaar om de software van AFAS binnen jouw organisatie te implementeren. We kijken welke programma’s we kunnen integreren, zodat je data koppelt en zoveel mogelijk werkt vanuit één platform. We leren jouw medewerkers om optimaal gebruik te maken van alle functies binnen AFAS Profit. We bieden maatwerk en zorgen ervoor dat je jouw medewerkers meekrijgt in het veranderproces. Want de implementatie van een uitgebreid nieuw systeem vraagt om draagvlak vanuit de gehele organisatie! Wij ondersteunen hierin door goed te communiceren en altijd klaar te staan wanneer collega’s vragen hebben over het systeem.

Jouw HR-processen naar een hoger niveau tillen?