AFAS optimalisatie door DIFFERIT

AFAS Optimalisatie

Als AFAS gebruiker heb je ooit een initiële fase doorlopen: de implementatie van AFAS software. Of dit nu 10 maanden of 15 jaar geleden is, je bent momenteel up and running en AFAS is inmiddels onlosmakelijk verbonden met jouw werkzaamheden.

In de periode dat je met AFAS werkt heeft jouw organisatie waarschijnlijk echter niet stilgestaan. Organisaties zijn in ontwikkeling en dat geldt ook voor AFAS. Zo worden vanuit AFAS jaarlijks nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd waarmee je als bedrijf weer een mooie automatiseringsstap kunt maken. Door te optimaliseren blijft ook jouw AFAS software up to date!

Als AFAS gebruiker

zul je dit herkennen.

Ondanks dat je inmiddels hopelijk naar volle tevredenheid met de software van AFAS werkt is het goed mogelijk dat:

 

jouw bedrijf het afgelopen jaar is veranderd of gegroeid waardoor het gevoel is ontstaan dat de match tussen jouw processen en de inrichting niet geheel optimaal meer is;

er nieuwe wensen zijn ontstaan in het verder automatiseren van jouw bedrijfsprocessen;

je een second opinion wilt op de AFAS Profit inrichting waarin je mogelijk al jarenlang werkt;

je gewoonweg nieuwsgierig bent naar de nieuwste mogelijkheden.

 

We begrijpen dat alle ontwikkelingen niet altijd goed bij te houden zijn. Gelukkig hoeft dit ook niet! Wij hebben namelijk consultants in dienst die deze kennis onderhouden, op de hoogte zijn van nieuwe functionaliteiten en jullie kunnen ondersteunen bij het verder optimaliseren van de AFAS software.

 

Onze DIFFERIT

Optimalisatie aanpak.

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten optimaal voordeel halen uit hun software. Hierdoor begint onze dienstverlening al bij een professionele advisering. Dit kan in de vorm van een Nulmeting, de ontwikkeling van een Roadmap, maar ook de gezamenlijke definiëring van specifieke AFAS projecten. Wij kijken graag met jullie waar de behoefte zit en tekenen op basis daarvan een passend traject voor jullie uit.

Wanneer we met elkaar aan de slag gaan, zorgen onze consultants samen met jou voor een effectieve optimalisatie en – indien daar behoefte aan bestaat – een gerichte training van de medewerkers. Met onze diensten Consultancy, AFAS applicatiebeheer, Integratie & koppelingen en Detachering tillen we samen met jou de inrichting naar een hoger niveau.

thumbnail_image002
 

Uitgelicht

Nulmeting.

Een nulmeting omvat de eerste drie stappen van ons projectproces en geeft je beeld bij de huidige stand van zaken van jouw AFAS omgeving en de verbetermogelijkheden die wij binnen de verschillende AFAS functionaliteiten zien.

Onze AFAS consultants toetsen in workshops de huidige stand van de software aan de best practice voor een optimaal werkende omgeving. Het resultaat van een nulmeting is een advies in de vorm van een presentatie waarin de optimalisatie kansen inclusief geschatte tijdsindicatie voor het daadwerkelijk doorvoeren van de optimalisaties, worden toegelicht. Op basis daarvan kun je al dan niet besluiten de voorgestelde optimalisaties (of een deel daarvan) te gaan plannen.

Voorbeelden van

AFAS optimalisatie projecten.

Wanneer je eenmaal met AFAS werkt kun je AFAS optimaliseren door de inrichting van specifieke afgebakende AFAS projecten. Dit is vaak goed planbaar en beheersbaar en geeft je de mogelijkheid om de optimalisatie van de software gefaseerd aan te vliegen. Wel zo prettig!

Om je te inspireren hebben we een aantal van dit soort projecten voor jou in beeld gebracht inclusief indicatie van de tijdsbesteding om de functionaliteit (volgens de standaard) in te richten. Je kunt deze voorbeelden hieronder downloaden als CHECK-IT document.

Vul je gegevens in en ontvang direct het bestand

  Graag inspireren we jou om meer uit de software te halen! Sta jij hiervoor open?

  Haal meer uit de AFAS Software

  6 tips.

  1 | Zorg voor goede regie op je processen

  Alles valt of staat met goede kennis van AFAS. Zorg daarom dat je deze in huis hebt. Door de verantwoordelijkheid voor AFAS te beleggen bij een expert die op de hoogte is van AFAS en de bedrijfsprocessen, blijf je altijd up-to-date.

   

  2 | Werk met een AFAS applicatiebeheerder

  De naam zegt het al: een applicatiebeheerder zorgt dat de applicatie blijft draaien. Deze expert heeft veel kennis van nieuwe AFAS functionaliteiten en workflows en kan daarom nuttige informatie delen in de organisatie.

   

  3 | Faciliteer kennisdeling

  Wat speelt er binnen afdelingen? Hoe zien de huidige processen eruit? Welke verbeteringen kan je doorvoeren om deze te optimaliseren? Kennisdeling is cruciaal. Zorg daarom voor een periodiek overleg om processen en wijzigingen te borgen.

  4 | Volg AFAS sessies

  Deelnemen aan alle AFAS trainingen is waarschijnlijk geen optie voor je maar volg in ieder geval de volgende sessies om op de hoogte te blijven: AFAS Open, Inspraaksessies en de Dag van de Applicatiebeheerder.

   

  5 | Laat periodiek een nulmeting uitvoeren

  Bij DIFFERIT heb je de mogelijkheid om periodiek een nulmeting/quickscan uit te laten voeren. We toetsen dan jouw omgeving aan de best practice, interviewen medewerkers en adviseren vervolgens over de optimalisatie kansen.

   

  6 | Doelen in kaart brengen (roadmap)

  Het is belangrijk dat je doelen in kaart brengt voordat je veranderingen doorvoert. Zet daarom een interne roadmap op. Beschrijf met welk doel je een project start, hoeveel tijd je nodig hebt en welke experts je moet aanhaken.

  Meer weten over onze dienstverlening?