DIFFERIT implementeert en optimaliseert AFAS Payroll

AFAS Payroll

AFAS Payroll is een krachtige en veelzijdige software-oplossing die je helpt om efficiënter te verlonen en alle data bij te houden in dashboards. DIFFERIT is als gecertificeerde AFAS partner gespecialiseerd in de implementatie en optimalisatie van de AFAS software. We hebben inmiddels ruim 160 bedrijven mogen helpen bij het stroomlijnen van hun processen. Een aantal voordelen van AFAS Payroll is dat je altijd een actuele cao hebt, automatische controles uitvoert en altijd de lonen op tijd betaalt. Benieuwd naar alle voordelen? In dit artikel vertellen we meer over functies van het systeem.

Altijd een

Correcte loonstrook.

Wist je dat ruim 2,7 miljoen mensen hun loonstrook ontvangen via AFAS Payroll? AFAS Payroll berekent automatisch het loon van je werknemers op basis van de gewerkte uren, waardoor je veel tijd bespaart. Medewerkers kunnen zelf hun uren invullen en de gegevens worden automatisch opgeslagen binnen het systeem, zodat er geen risico op fouten is. AFAS Payroll berekent op basis van deze gegevens automatisch het vakantiegeld, de premies en de belasting die je als onderneming moet afdragen.

Afas pocket app
 

Online bekijken

Loonstrook.

Voor werknemers die hun salaris willen controleren, biedt AFAS een app aan: de AFAS Pocket App. Via de app kunnen ze niet alleen hun loonstrook indienen, maar ook de gewerkte uren bijhouden. Ook andere zaken zoals verlof, ziekmelden etc. regelen medewerkers eenvoudig met de AFAS Pocket App. Hierdoor verleg je de taken naar de medewerkers zelf en voorkom je een groot aantal administratieve handelingen.

DIFFERIT:

AFAS partner en expert.

DIFFERIT heeft een uitgebreide kennis van de software van AFAS en bedrijfsprocessen. Onze professionals kennen de Payroll software  van AFAS op hun broekzak en kunnen het systeem binnen ieder bedrijf implementeren. We bieden onze klanten niet alleen professioneel advies over het succesvol implementeren van Payroll in hun organisatie, maar richten ook Profit BI dashboards in. Met Profit BI kun je je eigen dashboards maken om ruwe data om te zetten in waardevolle inzichten. Bovendien zorgen we ervoor dat Payroll software volledig geïntegreerd wordt met de HRM-oplossing van AFAS.

Voordelen

Payroll software van AFAS.

Geïntegreerd met de HRM oplossing

De Payroll module van AFAS is geïntegreerd met de HRM-module, waardoor je de volledige HR-workflow kunt automatiseren. Met de Employer Self Service (ESS) kunnen medewerkers zelf hun uren registreren, waardoor de salarisadministratie een fluitje van een cent wordt. Daarnaast betaal je de lonen altijd op tijd uit, wat een belangrijke plicht is als werkgever.

Altijd toegang via de app

Medewerker regelen hun belangrijkste zaken zoals het doorgeven van uren, ziek melden (en beter), verlofdagen etc. via de AFAS pocket App. Door taken uit te zetten in de organisatie heb je de zekerheid dat je fouten voorkomt en de aandacht kunt vestigen op belangrijk HR-zaken zoals duurzame inzetbaarheid.

200 CAO’s worden standaard meegeleverd

Bij DIFFERIT kunnen we de Payroll software binnen ieder bedrijf snel inrichten, omdat AFAS standaard 200 CAO’s met bijbehorende pensioensregelingen en salaristabellen meelevert. Wijzigingen in CAO’s worden automatisch bijgewerkt, zodat je altijd aan de wet- en regelgeving van jouw branche voldoet. Dat geeft veel rust binnen jouw HR-afdeling.

Uitbesteden is niet langer nodig

Vraag je je af of je de payroll beter kunt uitbesteden? Door de automatisering die mogelijk is met de software van AFAS is dat niet langer nodig. Met de Payroll module en de expertise van DIFFERIT is de implementatie van jouw HRM-software snel geregeld en de salarisverwerking niet langer een complexe taak.

Gemakkelijk inzicht met BI Dashboards

Met de inrichting van jouw BI Dashboards maak je van complexe data begrijpelijke inzichten. Door informatie overzichtelijk te presenteren, kun je verbeterpunten identificeren en de bedrijfsprocessen nog verder optimaliseren. De experts van DIFFERIT kennen alle mogelijkheden van AFAS en richten jouw dashboards op de meest efficiënte manier in.

 

Een greep van de standaard dashboards die in Payroll beschikbaar zijn:

  • Loonbeslagen en leningen
  • Loonkosten
  • Loonmutaties
  • Ontwikkeling loonschalen
  • Sociaal kengetallen
  • Verlof
  • Verzuim

Terugwerkende kracht mutaties

Met de TWK-berekeningen is het heel eenvoudig om wijzigingen in verloonde periodes door te voeren. Met TWK-berekeningen worden de wijzigingen automatisch verrekend in de volgende verloning. Ook de loonstrook en loonaangifte worden automatisch aangepast, waardoor je veel tijd bespaart.

Slimme workflows en brede verantwoordelijkheid

Met de software van AFAS en de juiste expertise kun je verschillende workflows binnen jouw bedrijf volledig automatiseren. Doordat medewerkers bijvoorbeeld zelf hun uren invullen, hoef je deze alleen nog maar te controleren en (eventueel) goed te keuren. Medewerkers krijgen niet alleen netjes op tijd betaald, maar zijn zelf ook verantwoordelijk om met behulp van software alle gegevens tijdig door te geven. Daarmee geef je hen het gevoel van vertrouwen en verantwoordelijkheid.

De AFAS

Auditor.

Met de AFAS auditor worden er automatisch 130 controles uitgevoerd op jouw salarisadministratie. Hierdoor weet je zeker dat je fouten voorkomt en snel de bron kunt herleiden wanneer en een afwijking in de administratie is gegaan.

AFAS Payroll voor accountants

Ben je een accountant en ontzorg je bedrijven in hun salarisadministratie? In dat geval kunnen jouw klanten gebruikmaken van de Payroll cloud, waar je voor hen een klantportaal kunt inbouwen. Hierdoor kun je niet alleen een veel snellere service verlenen, maar weet je zeker dat de salarisadministratie klopt. En wanneer er een verandering is, zoals een aangepaste CAO, weet je zeker dat de software meteen wordt geüpdatet. Als account ben je verantwoordelijk voor de borging van verschillende zaken, zoals fiscale wet- en regelgeving, pensioenberekening, bewaken van personeelskosten en het benutten van premiekortingen en subsidies. Met AFAS en de implementatie van DIFFERIT ben je altijd up-to-date en bouw je een vertrouwensband op met jouw klanten.

Administratieve taken beperken

Tot een minimum.

Als je de administratieve taken wilt beperken en je meer op kernactiviteiten wilt concentreren, kan AFAS Payroll je enorm helpen. AFAS heeft een breed aanbod aan functies op het gebied van salarisverwerking- en registratie waar je van kunt profiteren. Bij DIFFERIT hebben we inmiddels meer dan 160 bedrijven mogen helpen met het optimaliseren en verbeteren van hun bedrijfsprocessen.

Software

Voor jouw organisatie.

De AFAS software kunnen we met behulp van onze expertise helemaal afstemmen op de behoeften van jouw bedrijf. We geven niet alleen advies, maar bieden ook maatwerk, zodat je echt het maximale profijt haalt uit jouw HRM Payroll systeem. We zijn een gecertificeerde AFAS Partner en nemen de extra stap om het systeem perfect te laten draaien binnen jouw bedrijf. Benieuwd wat we kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Contact opnemen