AFAS Projecten

De software van AFAS moet werken zodat jij je business kunt doen. De software levert AFAS zelf. Wij zorgen dat daarvoor én daarna alles werkt zodat de mensen ermee aan de slag kunnen. Dat is voor ons AFAS projectcoördinatie.

Duidelijke afspraken, een haalbaar tijdspad en gefaseerde uitrol: over en weer zullen de verwachtingen helder zijn. Kortom: je weet wat je van tevoren kunt verwachten en de software van AFAS doet na de implementatie waarvoor het is aangeschaft.

Projectcoördinatie.

Ons doel: een succesvol project neerzetten met AFAS software als uitgangspunt. Elk project is anders, maar het draait altijd om overzicht en inzicht. Wij geloven dan ook dat kennis van AFAS projectmanagement alleen niet voldoende is.

Onze projectmanagers zijn in staat om dit te combineren met inhoudelijke AFAS Profit kennis. Hierdoor kennen wij de valkuilen van de AFAS implementatie en dit voorkomt onnodig verlies van tijd en overschrijding van de begroting.

Voordat we van start gaan delen we het project op in overzichtelijke blokken zodat jouw organisatie tussentijds successen kan vieren! Wanneer bijvoorbeeld een gehele AFAS ERP suite geïmplementeerd moet worden delen wij die op in AFAS financieel, AFAS HRM, AFAS projecten en AFAS InSite & OutSite.

AFAS proces

Het DIFFERIT projectproces.

Onze implementatietrajecten bestaan uit een aantal opeenvolgende processtappen.
Op hoofdlijnen doorlopen we samen de volgende fases:

 1. Kennismaking DIFFERIT Projectteam.
 2. Tijdens de KICK-IT trappen we het project met het projectteam van af en schetsen we op hoofdlijnen beeld bij de projectscope, uitvoering en te ondernemen processtappen.
 3. Onze Intake is bedoeld om de projectscope samen te verhelderen en verfijnen, vervolgacties te bepalen en tot een detailplanning te komen.
 4. IMPLEMENT-IT betreft de daadwerkelijke uitvoerperiode waarin de DIFFERIT Business Consultants de inrichtings- en testwerkzaamheden gaan uitvoeren.
 5. Na het live gaan/de ingebruikname van de inrichting bieden de DIFFERIT Consultants op geplande momenten ondersteuning bij het aanpassen/finetunen van de inrichting: GUIDE & REFINE-IT.
 6. Tijdens de DELIVER-IT leveren we het project definitief op en sluiten we het af met elkaar. Dit is het moment waarop het project actief overgaat naar de onderhoudsfase.
 7. We vinden het vanuit DIFFERIT belangrijk om samen terug te blikken en te achterhalen hoe jij als klant het implementatietraject hebt beleefd. De evaluatie van het traject vindt plaats tijdens de EVALUATE-IT.
 8. In de SUPPORT-IT fase wordt support op maat geleverd, worden klantvragen beantwoord en kan indien gewenst een vervolgtraject met elkaar worden ingezet indien er nieuwe wensen naar boven komen.

Drie optimalisaties om meteen door te voeren

voor jouw organisatie

AFAS Projectmanagement.

 • De combinatie van inhoudelijke AFAS kennis en projectmanagement methodieken.
 • Altijd een praktische aanpak die bij jouw organisatie past.
 • Een gefaseerde projectaanpak.
 • Vooraf inzicht in scope, budget en planning
Onze werkwijze

Meer weten over onze dienstverlening?