Haal meer uit jouw data

AFAS rapportage

AFAS biedt de mogelijkheid om verschillende rapportages te genereren, zodat  je meer uit jouw data haalt. AFAS rapporten kun je gebruiken voor uiteenlopende doeleinden, zoals financiële analyse en prognose, klantsegmentatie en bedrijfsproces optimalisatie.

AFAS heeft een groot aantal standaard sjablonen opgenomen in de software die je in de gelegenheid stellen om snel rapportages te genereren. Zo kun je bijvoorbeeld een rapport maken met debiteuren die een openstaand saldo hebben. Bij DIFFERIT helpen we dagelijks bedrijven met de implementatie en optimalisatie van AFAS Profit. In deze blog nemen we een kijkje in de rapportagemogelijkheden binnen AFAS Profit en leggen we uit hoe deze van pas kunnen komen bij de dagelijkse werkzaamheden binnen je bedrijf.

Rapportgenerator.

AFAS Profit biedt een groot aantal verschillende mogelijkheden om rapporten te genereren. Denk aan bijvoorbeeld aan rapporten met informatie over facturen of loonstroken. Met de rapportgenerator krijg je snel inzicht in belangrijke financiële gegevens en kun je veel tijd besparen.


Voorbeeld: bedrijf met dochterondernemingen

Een mooi voorbeeld waar tijd kan bespaard worden, is een bedrijf dat dochterondernemingen heeft. In de praktijk worden er vaak per onderneming loonstroken en rapporten gemaakt, wat een tijdsintensieve klus is. Dit kan veel efficiënter, want per bedrijf hoeven er alleen maar een aantal standaard zaken zoals adresgegevens en logo gewijzigd te worden. Door alle data uit de dochterondernemingen in één rapport te gebruiken, krijg je ook een veel beter inzicht in de salarisadministratie, vakantiedagen etc. Met de rapportgenerator maak je vanaf één centraal punt eenvoudig facturen en loonstroken, waardoor je nooit meer het overzicht verliest.

 

Etiketten afdrukken met rapportgenerator

Met de rapportgenerator is het mogelijk om etiketten en enveloppen af te drukken. Hierdoor hoef je geen gebruik te maken van een extern pakket zoals Microsoft Word. De Gegevens die je binnen Profit opslaat worden altijd op de juiste manier op etiketten of enveloppen afgedrukt.

 

AFAS rapportage op basis van bestaande rapporten

Met AFAS kun je ook gebruik maken van bestaande rapporten om nieuwe fiscale rapportages te genereren. Dit kan bijvoorbeeld op basis van transacties tussen een specifieke klant of leverancier. Hierdoor hoef je niet iedere keer opnieuw de gegevens in te voeren en kun je de nieuwe rapportage snel voltooien.

 

Standaardrapportage met minimale aanpassingen

Het is mogelijk om een standaard rapportsjabloon aan te passen binnen AFAS Profit. Dit doe je door een kopie te maken van het originele rapport, waarna je vervolgens de gewenste velden aanpast. Als je een sectie wijzigt, blijven de gegevens wel bestaan maar worden niet meer automatisch geüpdatet binnen profit. Dit kan een nadeel zijn, omdat je bij de volgende rapportage zelf de wijzigingen moet doorvoeren. Onze experts kunnen je goed adviseren in het gebruik van standaard en aangepaste rapportages.

 

Rapportage cockpit

Met de AFAS rapportage cockpit kun je heel snel een balans, verlies-en winstrekening en een overzicht met kengetallen genereren. Op het moment dat je een rapport genereert, leg je een momentopname vast met alle rapportagecodes en cijfers. Hierdoor heb je met een druk op de knop een financiële rapportage klaar staan waarin je de resultaten van een boekjaar of bepaalde periode kunt bekijken.

 

Zelf fiscale rapportages maken

Het is ook mogelijk om een eigen fiscale rapportage te genereren zonder de standaard secties van AFAS te gebruiken. Je kunt je eigen veldcodes aanmaken, waar je een eigen omschrijving aan toevoegt. Een nadeel is dat je ook in dit geval het rapport niet automatisch kunt bijwerken. Heb je hulp nodig bij de fiscale rapportage? Vraag om de hulp van onze experts.

AFAS rapportage dient als

Visitekaartje.

Een AFAS rapportage gebruik je niet alleen om je bedrijfsprocessen te optimaliseren, het zijn bijvoorbeeld ook facturen of orders die je klanten te zien krijgen. Met AFAS zorg je naast een correcte weergave van gegevens er ook voor dat alles er goed uitziet. Met de rapporten van AFAS voeg je eenvoudig jouw bedrijfslogo en vaste gegevens toe, zodat alle documenten altijd een uniforme uitstraling hebben. Bij DIFFERIT helpen we om van jouw rapportages een visitekaartje te maken.

 

Wij helpen je op weg

Het is belangrijk dat iedere beheerder binnen het systeem weet hoe een rapport gemaakt wordt. Onze experts helpen je op weg met de juiste werkwijze, zodat je altijd snel en efficiënt een rapportage genereert. Inmiddels hebben we ruim 160 bedrijven op weg geholpen met de implementatie en optimalisatie van AFAS Profit.

Wat kunnen we voor jouw bedrijf betekenen?