Een AFAS traineeship, wat houdt dat precies in?

AFAS traineeship

AFAS is een bedrijf dat software ontwikkelt voor ondernemers.
Dus als je interesse hebt in advisering en je wilt graag werken met software,
dan is een AFAS traineeship iets voor jou!

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de afdeling HRM, ERP, Payroll of Support. Het is maar net waar je interesses liggen en wat je graag zou willen leren. Als je eenmaal bezig bent met het traineeship, dan ga je naast het opdoen van kennis ook meekijken met de wat meer ervaren medewerkers. Dit maakt het traineeship heel afwisselend en leerzaam!

Naast de projecten die je zelf gaat uitvoeren, volg je ook verschillende trainingen.
Zo leer je alles over onze software, maar ook hoe je de adviesrol pakt en een echte meerwaarde wordt voor de klant. Je wordt dus goed voorbereid op je toekomstige carrière als AFAS consultant.

Wat is AFAS nou eigenlijk
 

Wat is

AFAS?.

AFAS is een Nederlandse softwareleverancier. Het bedrijf is opgericht in 1996 en levert onder andere ERP-, CRM- en HRM-software. AFAS is een Nederlandse softwareleverancier met ruim 600 medewerkers. Het hoofdkantoor van AFAS bevindt zich in Leusden. AFAS wordt voornamelijk gebruikt voor de administratie en bijvoorbeeld autorisatie van loonstroken. Elke maand worden er 2,8 miljoen loonstroken met AFAS gemaakt. Universiteiten, ziekenhuizen, grote accountantskantoren, allemaal AFAS.

Waarom bij

DIFFERIT?.

Werken bij DIFFERIT betekent werken in een hecht team met getalenteerde mensen. We zijn informeel en open, waardoor je snel contact maakt met iedereen.

Een baan bij ons is afwisselend en uitdagend, want we gaan graag voor de beste oplossing. Doordat wij één van de negen AFAS partners zijn, kunnen wij organisaties efficiënter ondersteunen bij de implementatie of optimalisatie van de software.

Wat zeggen anderen

Over ons.

Door onze medewerkers worden wij al het leukste softwarebedrijf genoemd! Al onze klanten kennen onze flexibele werkhouding en goede begeleiding. Ook zijn wij continu bezig om onszelf te blijven ontwikkelen.

Wij gebruiken onze inhoudelijke kennis om nieuwe functionaliteiten en de grenzen van de AFAS software op te zoeken. Er is dus volop ruimte voor jouw ideeën en creativiteit!

 

Jouw

Vaardigheden.

Als je een AFAS traineeship wilt volgen, is het belangrijk dat je affiniteit hebt met software, zodat we samen kunnen blijven groeien. Je werkt zelfstandig en nauwkeurig.

Naast een goede technische achtergrond, vinden we het ook belangrijk dat je communicatief vaardig bent. Het is belangrijk dat jij mensen makkelijk meekrijgt, op deze manier ga jij de rol als consultant succesvoller maken. Je gaat namelijk veel met klanten werken en als toekomstige expert hoort hier ook een stukje advisering bij. Ook moet je leergierig zijn, want je gaat ontzettend veel nieuwe dingen leren tijdens je traineeship!

Jouw

Kennisniveau.

Procesmatig denken is handig, want je gaat werken aan software die bedrijven gebruiken voor nagenoeg alle bedrijfsprocessen. Het is dan wel zo fijn als je processen makkelijk kan begrijpen en vertalen naar software.

De ideale kandidaat heeft een afgeronde HBO of WO opleiding. Een aantal jaar werkervaring is niet nodig, maar wel fijn. We vinden het belangrijker dat je gemotiveerd bent en snel leert! Kennis van AFAS is niet vereist, maar wel een pré. Het is veel nieuwe stof, maar alle inhoud spijkeren we gewoon bij.

Wat is een traineeship? 

Een traineeship is bedoeld om je voor te bereiden op een baan als consultant. Je gaat tijdens het traineeship werken aan verschillende projecten, waardoor je alle kanten van de AFAS Software leert kennen.

Je wordt opgeleid door je toekomstige collega’s, waardoor jij de beste vakkennis krijgt. Denk hierbij aan advisering, consultancy en uitleg van de inrichting. Ook volg je verschillende trainingen over onze software. Zo weet je precies wat je uitlegt aan onze klanten!

Het is belangrijk dat je tijdens het traineeship je eigen kennis opbouwt. Je krijgt hier intern ook tijd en de ruimte voor, zodat je vol energie het leerproces in kan.

 

Consultancy traineeship

Het traineeship duurt een aantal maanden, daarna ga je langzaam aan als junior consultant aan de slag. Ook krijg je een collega buddy toegewezen. We vinden het namelijk heel belangrijk dat je je vraag kwijt kan en met collega’s te werken waar we een goede band mee op kan bouwen.

Tijdens het consultancy traineeship ga je intensief bezig zijn met AFAS software. Je leert de software goed kennen door veel met deze programma’s te werken. Als nieuwe consultancy trainee ga je de AFAS Software uitproberen en ontdekken, maar ook welke andere mogelijkheden er in combinatie met andere software zijn.

Door jouw kennis van de software help je onze klanten verder. Je bent het aanspreekpunt voor vragen en je helpt hen met advies op maat. Zo zorg je ervoor dat ze optimaal gebruik kunnen maken van de AFAS software!

 

Expert traineeship

Om jezelf AFAS expert te mogen noemen, krijg je na het traineeship en een aantal jaar werkervaring de kans om door te groeien naar een meer senioren rol. Als nieuwe AFAS Expert ga je aan de slag met het helpen van andere collega’s en onze klanten. Zij kunnen je vragen stellen over nieuwe functionaliteiten en overige specialisaties op jouw vakgebied.

Als nieuwe AFAS Expert ga je nieuwe mogelijkheden als eerste uitproberen en brief je collega’s over de randvoorwaarden en  aandachtspunten.

Door jouw kennis van de software help je andere collega’s en klanten verder. Je bent het aanspreekpunt voor hun vragen en je helpt hen met advies op maat. Zo zorg je ervoor dat je samen het maximale uit de software blijft halen, nu en in de toekomst.

 

 

Hebben wij jouw

Interesse?.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over een AFAS traineeship, over DIFFERIT, of over onze toffe bedrijfsuitjes, neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder! En weet je nog niet helemaal zeker of het bij je past? Gooi vooral die twijfel overboord. Wij zorgen voor een goede begeleiding en een prima salaris, zodat jij een top consultant zal worden!

 

Stel je vraag Bekijk onze vacatures