"We werken nu efficiënter en hebben meer grip op processen"

Djopzz

De behoefte
Twee jaar geleden concludeerde Djopzz dat het toenmalige ERP-systeem niet meer aan de wensen voldeed. Het was geen middel, maar een doel op zich. Daardoor kon het uitzendbureau weinig aandacht besteden aan de corebusiness. Djopzz besloot om over te stappen op AFAS. Maar na de implementatie bleek dat AFAS nog niet voldoende was afgestemd op de wensen van Djopzz. Het uitzendbureau ging op zoek naar een partij die kon helpen de volgende vraag te beantwoorden: ‘Hoe gaan we het systeem voor ons laten werken?’

De oplossing
Djopzz sprak met diverse partijen over een mogelijke oplossing. Zij gingen er stuk voor stuk van uit dat iedereen met het systeem moet werken zoals het is. Alleen DIFFERIT bood een ander perspectief: AFAS was ook zó in te richten dat het volledig zou aansluiten op de werkwijze van Djopzz. Dit uitgangspunt sprak het uitzendbureau aan. Daarnaast paste de pragmatische aanpak van DIFFERIT goed bij Djopzz.

Hieronder lees je het klantverhaal van Djopzz…

NET ALS DJOPZZ DE AFAS SOFTWARE OPTIMAAL INZETTEN?

In gesprek met Eric Krabbe

Djopzz.

"DIFFERIT heeft gezorgd dat we efficiënter kunnen werken en meer grip hebben op processen," zegt Eric Krabbe, directeur van Djopzz. "Wat DIFFERIT daarmee heeft bereikt, is dat 'AFAS' geen vies woord meer is binnen de organisatie. Toen wij het systeem zelf hadden ingericht en dit niet voor ons werkte, is dat wel even zo geweest. DIFFERIT heeft deze houding volledig omgekeerd door onze mensen en onze klanten te laten zien hoe waardevol AFAS kan zijn."

Hoe DIFFERIT dat heeft gedaan? “Wij werkten met een projectbegeleider én een inhoudsdeskundige. Daardoor bleven de procesbewaking en de inhoudelijke verdieping goed gescheiden. Daarnaast nam DIFFERIT onze mensen goed mee in het proces, zodat de kennis geborgd was binnen onze organisatie.”

Het realiseren van een

werkbaar urenverantwoordingssysteem.

Djopzz wilde de uren voor alle uitzendkrachten geautomatiseerd in AFAS verwerken, maar de standaardinrichting bleek niet werkbaar voor het uitzendbureau. Eric: “Wij wilden een bepaalde werkwijze hanteren. Diverse partijen hadden ons verteld dat dit onmogelijk was. Maar DIFFERIT luisterde goed en heeft uiteindelijk een manier gevonden om onze wens te realiseren. Nu hebben we binnen AFAS een urenverantwoordingssysteem dat heel prettig werkt.”

De manier waarop dit systeem tot stand is gekomen, was volgens Eric kenmerkend voor de samenwerking: “Het was een gezamenlijke zoektocht. Door onze expertises op uitzend- en AFAS-gebied te combineren, hebben we een mooi resultaat neergezet!”

Met een tool hebben we het

facturatieproces geautomatiseerd.

DIFFERIT heeft ook een tool ontwikkeld waarmee Djopzz de loonkosten van uitzendkrachten direct kan factureren. “Wij konden onze verloningsvarianten in eerste instantie niet via AFAS laten verlopen,” legt Eric uit. “Daardoor waren twee mensen minimaal twee dagen per maand bezig de facturatie van uren op de juiste wijze bij klanten te krijgen. Dat was een arbeidsintensief en foutgevoelig proces. DIFFERIT heeft een geweldige oplossing gecreëerd, waardoor we dit proces volledig hebben geautomatiseerd.”

Wat de voordelen daarvan zijn? “Met één druk op de knop hebben we nu de juiste facturatie. En het foutpercentage is geminimaliseerd.”

Samen kijken naar de

Wensen en mogelijkheden.

Volgens Eric heeft het werk van DIFFERIT bijdragen tot een meer succesvolle bedrijfsvoering. Dit resultaat schrijft hij toe aan de mentaliteit en aanpak van DIFFERIT: “De consultants zijn oprecht betrokken. Zij hebben zich echt ingeleefd in onze wereld en manier van werken. Wat ik mooi vind, is dat ze geen genoegen nemen met een ‘nee’. Ze maken wensen mogelijk en nemen je mee in het proces. Door hun kundigheid over te dragen, zorgen ze dat je zelfstandig verder kunt.”

Kortom, Djopzz heeft een enorme stap gezet op het gebied van procesverbetering. Daarmee is de fundering voor verdere optimalisatie gelegd. “We zitten in een snel veranderende wereld,” zegt Eric. “Daarom geloof ik dat wij samen met DIFFERIT nog hele mooie dingen gaan neerzetten!”

Djopzz

Eric Krabbe

Directeur

"Kies je voor DIFFERIT, dan ga je in zee met een hele prettige, betrouwbare en kundige partij. Je werkt met AFAS-experts die betrokken, empathisch en oplossingsgericht zijn. Ze gaan er echt voor om je wensen te realiseren!"

Over

Djopzz.

Djopzz is een uitzendbureau dat de zaken nét even anders aanpakt. Enerzijds helpt Djopzz bedrijven bij het inrichten van een optimale flexibele schil. Anderzijds vindt het talentvolle mensen om hen klaar te stomen voor een mooie loopbaan. Djopzz creëert inventieve oplossingen waarmee werkgevers een acuut personeelstekort kunnen oplossen én een kweekvijver voor talent krijgen. Het uitzendbureau doet dit voor klanten binnen twee takken van sport: onderwijs en overheid.

Website Djopzz

De voordelen van DIFFERIT

  • Efficiëntere werkwijze en meer grip op processen.
  • AFAS-inrichting volledig afgestemd op de interne werkwijze om procesverbetering te realiseren.
  • Borging van kennis binnen de organisatie, zodat deze zelfstandig verder kon.
  • Realisatie van een werkbaar urenverantwoordingssysteem én een geautomatiseerd facturatieproces.
  • Consultants zijn kundig, betrokken, empathisch en oplossingsgericht.

Meer succesverhalen van onze klanten...