"In DIFFERIT heb je een deskundige partner die meedenkt op strategisch niveau"

Esschert Design

De behoefte
Toen Esschert Design besloot om over te stappen op ERP-pakket AFAS, bleek dat het implementatietraject omvangrijk zou zijn. Het bedrijf wilde het systeem namelijk in de volle breedte gaan gebruiken: voor het intranet, de financiële administratie, HRM, CRM én ordermanagement. Ook was het de bedoeling om diverse processen direct te optimaliseren. Omdat Esschert Design beperkte AFAS-kennis in huis had, besloot het op zoek te gaan naar een deskundige externe partij.

De oplossing
Al gauw kwam Esschert Design in contact met DIFFERIT. Tijdens het eerste gesprek was er meteen een klik. De bedrijven hadden dezelfde mentaliteit: professionaliteit, nuchterheid en een hands-on-aanpak staan voor beide voorop. Bovendien bleek DIFFERIT dé expert op AFAS-gebied te zijn. Esschert Design besloot om de implementatie met DIFFERIT te doorlopen. Tijdens het traject kwam naar voren dat Esschert Design behoefte had aan meer kennis en begeleiding. Daardoor werd de rol van DIFFERIT gaandeweg groter.

NET ALS ESSCHERT DESIGN DE OVERSTAP MAKEN NAAR AFAS?

In gesprek met Pascal Scheurink

Esschert Design.

"In eerste instantie heeft DIFFERIT ons geholpen met projectmanagement," vertelt Pascal Scheurink, Chief Commercial Officer bij Esschert Design. "Van daaruit kwamen we erachter dat we meer moesten doen dan we op dat moment aankonden. Gelukkig bleek DIFFERIT zeer brede kennis van AFAS te hebben. De consultants hebben ons begeleid bij het implementeren van de techniek, maar ook bij het optimaliseren van onze processen."

Toen Esschert Design data uit het oude systeem naar AFAS wilde overzetten, bleek DIFFERIT daar eveneens bij te kunnen helpen. “Wat DIFFERIT zo sterk maakt, is dat het een totaalpakket van projectmanagement, consultancy en datamigratie kan bieden. Wij hadden een partner die ons op alle vlakken kon ondersteunen. Dáár zit de meerwaarde van DIFFERIT!”

Een goede inrichting en

specifieke koppelingen.

Met de hulp van DIFFERIT verliep de implementatie van AFAS meer gestructureerd. Pascal: “We startten met het uitrollen van de payrollmodule. Om de facturatie in goede banen te leiden en debiteurenbeheer te coördineren, implementeerden we ook de financemodule. Vervolgens gingen we aan de slag met ordermanagement — hét speerpunt voor onze organisatie, want onze leveranciers zitten wereldwijd. Voor ons inkoopkantoor in China was bijvoorbeeld een specifieke inrichting nodig. Daar heeft DIFFERIT ons uitstekend bij geholpen.”

Dat het internationale aspect meer aandacht vergde, werd snel duidelijk: “Omdat wij met meertalige documenten werken, heeft DIFFERIT de lay-out in AFAS voor ons aangepast. Daarnaast hanteren we verschillende prijslijsten voor verschillende landen, omdat we rekening moeten houden met andere valuta’s. Dit moet je goed inrichten in het systeem, vooral omdat er op een gegeven moment ook weer een omrekening naar euro’s nodig is. Wij gebruiken daarvoor een specifieke tool, die DIFFERIT voor ons heeft gekoppeld aan AFAS. Daardoor komen de juiste bedragen nu altijd in AFAS terecht.”

Doorgroeien vanuit een

Stevig fundament .

Esschert Design koos ervoor om een reeks verschillende koppelingen tegelijkertijd live te laten gaan. “DIFFERIT heeft ons geholpen bij het inrichten van de koppelingen tussen AFAS en onze nieuwe webshop,” vertelt Pascal. “Daarnaast werken wij met een externe applicatie waarmee we onze voorraadposities bijhouden en inkoopvoorstellen genereren. Ook hiervoor heeft DIFFERIT een koppeling met AFAS verzorgd. Daardoor kunnen we een inkooporder nu rechtstreeks genereren en registreren in AFAS, ook al komt de input hiervoor uit een ander systeem.”

Pascal waardeert het dat DIFFERIT vanaf het begin heeft benadrukt hoe belangrijk het was dat Esschert Design intern kennis zou opbouwen. “Wij streefden ernaar om het maximale uit AFAS te halen. Dan moet je onafhankelijk kunnen doorontwikkelen. Met de hulp van DIFFERIT hebben we een stevig fundament gelegd van waaruit we nu kunnen doorgroeien. DIFFERIT heeft voor ons een platform voor schaalbaarheid en bereikbaarheid gecreëerd, waardoor we toekomstbestendig zijn.”

"De combinatie maakte DIFFERIT waardevol"

Expertise, interesse en daadkracht.

Dat DIFFERIT op strategisch niveau meedenkt, vindt Pascal erg waardevol. “We konden verder dan het project kijken, omdat DIFFERIT het overkoepelende plaatje voor ogen hield.” Pascal kijkt dan ook met positieve gevoelens terug op de samenwerking: “DIFFERIT luisterde goed, inventariseerde onze behoeftes en kwam met passende oplossingen.”

Of Pascal DIFFERIT zou aanbevelen? “Zeker. DIFFERIT heeft toegevoegde waarde. Het bedrijf is oprecht geïnteresseerd in wat je doet, heeft een brede expertise en hanteert een daadkrachtige aanpak. Consultants nemen hun verantwoordelijkheid en gaan oplossingsgericht te werk. Er is echt sprake van een partnership.”

Esschert Design

Pascal Scheurink

Chief Commercial Officer

“DIFFERIT is een mooie club met een bevlogen ondernemer aan het roer. Je werkt met kundige mensen die je een klankbord bieden. Zo is het leuk zakendoen!”

Over

Esschert Design.

Esschert Design biedt kwalitatieve, originele en functionele (cadeau)artikelen. Dé inspiratiebron: de natuur. Het bedrijf ontwikkelt de meeste artikelen zelf om ze vervolgens in opdracht te laten produceren. Daardoor is het productaanbod uniek. De thuisbasis van Esschert Design is Enschede, maar het bedrijf opereert op internationaal niveau.

Website Esschert Design

De voordelen van DIFFERIT

  • Zeer brede pakketkennis van AFAS.
  • Ondersteuning op het gebied van projectmanagement, consultancy én datamigratie.
  • Hulp bij het realiseren van koppelingen tussen AFAS en externe applicaties.
  • Partner die meedenkt op strategisch niveau om je toekomstbestendig te maken.
  • Oplossingsgerichte consultants die een daadkrachtige aanpak hanteren.

OOK AAN DE SLAG MET HET ERP-SYSTEEM VAN AFAS?