Handige HR updates in Profit 18

14 juli 2021

Handige HR updates in Profit 18

Haal jij het maximale uit Profit 18? We behandelen hieronder de nieuwe mogelijkheden op HR-gebied. Lees verder…

Betere

Vertaaloplossing.

In Profit 18 is het mogelijk om op meer plaatsen de omschrijving te vertalen. Bijvoorbeeld de functies van medewerkers, dossiertypes en grootboekrekeningen. Het is handig dat de omschrijvingen ook opgenomen zijn in gegevensverzamelingen. Op die manier kun je ze bijvoorbeeld ook in rapporten gebruiken.

Drie optimalisaties om meteen door te voeren

Het blokkeren van

Profielen.

Een fijne update in Profit 18 is het blokkeren van profielen. Hierdoor maak je profielen gemakkelijk onzichtbaar op keuzepagina’s. Als AFAS zelf nieuwe profielen uitlevert. Dan worden deze geblokkeerd uitgeleverd. Je kunt als klant zelf bepalen of je het profiel wilt gebruiken.

 

Visuele optimalisatie

In- & Outsite.

Er zijn een aantal optimalisaties doorgevoerd in In- & OutSite. Het is nu mogelijk om de breedte, achtergrondkleur en achtergrond afbeelding van de site te beheren in het thema. Je kunt aparte voorkeuren vastleggen voor onder andere banners, overzichten, fotogalerijen en plug-ins. Een andere mooie toevoeging is het kunnen exporteren en importeren van thema’s.

10 manieren om InSite in te zetten als intranet
Icon box Profit 18
 

De banner is uitgebreid met

Icon boxes.

Er is een nieuwe presentatiestijl toegevoegd, de zogenoemde Icon box. Deze box kan een titel, afbeelding en toelichting bevatten.

Betere ondersteuning

Archiefwet op dossieritems .

Bewaartermijnen stel je in per type dossieritem of per kenmerkcombinatie. Om de bewaartermijn te bepalen zijn er verschillende peildata. Bijvoorbeeld de instuurdatum van het dossieritem, de einddatum van het dossieritem of de uitdienstdatum van de medewerker. Vervolgens kun je door het aanmaken van verwijdersets de dossieritems verwijderen.

Uren per dag

(Werk)rooster.

Door het thuiswerken zijn de werktijden veranderd. Medewerkers werken niet meer standaard van 08.30 uur tot 17.00 uur. In Profit 18 is het mogelijk om alleen het aantal uren per dag vast te leggen. Je hoeft dus geen vaste werktijden in te voeren. Deze wijziging combineert de voordelen van een wisselend arbeidspatroon en een gespecificeerd rooster.

Reiskosten AFAS
 

Eenvoudig registreren

Thuiswerken .

Vanaf Profit 18 is het mogelijk om thuiswerkdagen vast te leggen. AFAS levert een standaard portaal uit waarop verschillende knoppen en overzichten staan. Op deze manier kunnen medewerkers eenvoudig aangeven op welke dagen zij thuiswerken.

Hulp nodig bij de inrichting? Laat het weten...

Medewerkers

On- en offboarding.

Bij het in- of uitdiensttreden van medewerkers zijn er taken die op vaste momenten plaatsvinden. Denk hierbij aan het uitgeven of innemen van een laptop of  het controleren van de persoonsgegevens of het invoeren van een contactpersoon in nood. Door middel van de functionaliteit draaiboeken kunnen er automatisch workflows voor de vaste taken worden opgestart. Vanuit een workflow is het mogelijk om via een actie knop gelijk een actie uit te voeren.

Automatisch verlengen

Verlof.

Voorheen moest je verlof handmatig aanvullen met een nieuw jaar. Dit gold voor alle arbeidsvoorwaarden. Vanaf Profit 18 kun je doormiddel van een wizard eenvoudig het Wettelijke en bovenwettelijke verlof aanvullen met een nieuw jaar.

Hulp nodig bij de optimalisatie of inrichting van Profit 18?

Auteur

Marco Bosma

Binnen het team van DIFFERIT zit veel expertise en waardevolle kennis als het gaat om de AFAS software en Power BI. Ik houd je dan ook graag op de hoogte met actuele onderwerpen en (nieuwe) toepassingen. Heb jij een onderwerp waar je meer informatie over wilt? Laat gerust een verzoek achter via het contactformulier.

Contact opnemen
Meer nieuws