1 maart 2023

Benieuwd hoe onze collega Iris haar eerste periode bij DIFFERIT heeft ervaren?

In april 2022 is Iris bij DIFFERIT gestart. Gedurende twee maanden heeft Iris ons Traineeship gevolgd waarbij zij op verschillende manieren kennis heeft opgedaan van AFAS Software én het consultancyvak. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en blikken we met Iris terug op haar eerste periode bij DIFFERIT. In deze SHARE-IT neemt Iris jullie graag mee in haar achtergrond en ervaring, geeft ze een inkijkje in het leven van een AFAS consultant en deelt ze haar beeld bij DIFFERIT en het team. Veel leesplezier!

Kun je ons iets vertellen over jouw achtergrond?

Wie is Iris.

Mijn naam is Iris Hammink, ik ben 24 jaar en woon samen met mijn vriend in Hengelo. Na de middelbare school ben ik gestart met de opleiding Commerciële Economie aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Tijdens deze opleiding heb ik mij bewust breed georiënteerd om van veel verschillende richtingen kennis op te doen: van online marketing tot een Minor makelaardij. Vanuit het Saxion ben ik vervolgens doorgestroomd naar de Universiteit Twente om daar de Master Bedrijfskunde te gaan volgen. Tijdens deze Master, die gericht was op internationaal management en consultancy, heb ik veel kennis opgedaan van onder meer diverse bedrijfsculturen en verandermanagement.

Gedurende de periode dat ik studeerde ben ik altijd parttime werkzaam geweest. Zo kon ik na mijn HBO-stage bij Munsterhuis Exclusief aan de slag als Sales Advisor Jaguar Land Rover en ben ik aansluitend op de keukenafdeling van de Ikea werkzaam geweest. Een leuke en vooral ook leerzame periode. Na afronding van mijn Master was het tijd om op zoek te gaan naar een fulltime baan. Na een brede online zoektocht kwam ik uit bij de functie van Junior Consultant bij DIFFERIT. Ik solliciteerde en mocht op gesprek komen!

Laura en Iris-3
 

Wat was jouw eerste indruk?

Gevoel bij DIFFERIT.

Na mijn sollicitatie werd ik door Laura uitgenodigd voor een eerste gesprek. Omdat in die tijd veel mensen vanwege Corona nog vanuit huis werkten, vond het eerste gesprek online plaats. Door Kelly en Rick werd ik meegenomen in achtergrond van de organisatie, de AFAS software, de dienstverlening van DIFFERIT en vooral ook het team en de bedrijfscultuur. Het was een prettig gesprek met veel informatie die ik goed op me in moest laten werken.

Na afloop van het eerste gesprek werd ik vrij vlot gebeld en kreeg ik te horen dat DIFFERIT graag een tweede gesprek wilde plannen. Dit gesprek zou plaatsvinden op het kantoor van DIFFERIT met Tarik en Amal. In aanloop naar dit tweede gesprek heb ik me verder verdiept in AFAS, DIFFERIT en de consultancy rol. Vooral ook om voor mijzelf helder te krijgen of een technische functie waarbij software de basis vormt, wel bij mij zou passen. Na het tweede gesprek, waarbij ik tevens veel gelegenheid kreeg om inhoudelijke vragen te stellen, was ik overtuigd: ik wilde graag starten bij DIFFERIT!

Hoe heb je het Traineeship ervaren?

Ervaring met Traineeship.

Bijna een jaar geleden begon mijn avontuur bij DIFFERIT. Mijn eerste weken stonden in het teken van kennismaken. Kennismaken met collega’s maar ook kennismaken met de AFAS software. AFAS was voor mij compleet nieuw en de omvangrijkheid van het pakket maakte dat alles wel echt even moest landen. Wel merkte ik dat mijn AFAS kennis zich vlot opbouwde. Hierbij was het prettig dat er een logische opbouw in de te volgen trainingen zat waardoor ik bij elke training die ik volgde kon voortborduren op de eerder opgedane kennis. Ook tijdens het meelopen met collega’s en het uitwerken van een financiële casus vond ik veel herkenning vanuit de trainingen wat het leertraject compleet maakte.

In diezelfde eerste weken werd het gevoel dat ik bij DIFFERIT had keer op keer bevestigd. DIFFERIT heeft een positief team, waarbij de collega’s hard werken en vooral ook veel lachen met elkaar. De collega’s van DIFFERIT zijn slimme mensen met elk hun eigen specialisme. Ze beschikken over veel inhoudelijke kennis en delen deze kennis graag met elkaar. Iedereen steekt elkaar de helpende hand toe, is toegankelijk en bereid te helpen wanneer je, helemaal als nieuweling, vragen hebt. Tijdens een Traineeship, waarbij er veel nieuwe zaken op je af komen, is dit enorm fijn!

logo DIFFERIT

Iris Hammink

Consultant

"Het prettige aan het DIFFERIT Traineeship is het opdoen van AFAS-kennis én het tegelijkertijd toepassen van deze kennis in de praktijk."

Ook enthousiast geworden van het verhaal van Iris?

Hoe is jouw eerste echte consultancydag verlopen?

Eerste consultancydag.

Mijn eerste consultancydag was spannend! Ik mocht direct al aansluiten bij een Workshop Financieel die zou worden gegeven door Amal. Tijdens de Workshop hebben we samen met de klant de financiële processen en de wensen van de klant doorgesproken, en de mogelijkheden in AFAS bepaald. Het was een complete sessie waarin veel informatie over en weer werd gedeeld. Ik herinner me nog dat ik na afloop van de Workshop dacht: hoe ga ik dit ooit allemaal kunnen leren.

Na afloop van Workshop werd alles uitgewerkt en teruggekoppeld en volgde de eerste échte inrichtingsdag. Ook daar mocht ik bij aansluiten en ik kreeg zelfs in de middag een aantal afgebakende werkzaamheden mee waar ik zelfstandig voor die klant mee aan de slag mocht. Het fijne aan deze start was dat ik bij de start van het traject – de Workshop – al betrokken werd. Dit gaf mij de nodige bagage mee voor de inrichtingsdagen die volgden.

Wat typeert...

...een échte DIFFERITTER.

Alle DIFFERIT-collega’s zijn ontzettend sociaal en leergierig. Ze beschikken allemaal over een gezonde dosis humor (elk op hun eigen manier) en zijn enorm behulpzaam. Wat ik daarnaast mooi vind om te zien is hoe ondernemend de collega’s zijn. Ze zetten zich altijd maximaal in om de klant verder te helpen en vragen goed door op die momenten dat het nodig is.

In mijn ogen werken we binnen DIFFERIT écht als een team. Alle DIFFERIT collega’s zijn dan ook teamplayers maar zijn tegelijkertijd ook goed in staat om zelfstandig te werken.

Waarom bij DIFFERIT

Solliciteren.

Wanneer je het leuk lijkt om bij een organisatie te werken die sterk groeiende is dan ben je bij DIFFERIT aan het juiste adres! DIFFERIT is een bedrijf dat in beweging is en zichzelf altijd wil ontwikkelen, net als AFAS. Mijn verwachting is dan ook dat we over een jaar of vijf samen weer een flinke stap vooruit hebben gezet.

Binnen DIFFERIT krijg je een afwisselende functie en word je constant uitgedaagd om jezelf verder te ontwikkelen en een groei door te maken als consultant. De dynamische organisatie die DIFFERIT typeert maakt ook dat je als (startend) consultant niet bang moet zijn voor verandering. Geen dag is hetzelfde, maar dat is juist wat ons werk uitdagend en leuk maakt. Wanneer jij jezelf hierin herkent moet je vooral solliciteren op een functie bij DIFFERIT!

Laura en Iris-2
 

Wist je dat

Iris.

 

  • en onze collega Laura op de basisschool bevriend waren met elkaar? Hoe toevallig is dat!
  • en onze collega Luuk jou samen verwelkomen op het grote scherm bij binnenkomst in het pand? Let maar eens goed op als je een bezoek brengt aan DIFFERIT!
  • inmiddels druk aan het klussen is in haar nieuwe huis? Klussen én werken: keep up the good work Iris!

Auteur

Kelly Walraven

Binnen het team van DIFFERIT zit veel expertise en waardevolle kennis als het gaat om de AFAS software en Power BI. Ik houd je dan ook graag op de hoogte met actuele onderwerpen en (nieuwe) toepassingen. Heb jij een onderwerp waar je meer informatie over wilt? Laat gerust een verzoek achter via het contactformulier.

Contact opnemen
Meer nieuws