Medewerkersverhaal | Kay Moekotte

23 december 2022

Benieuwd hoe onze collega Kay zijn eerste periode bij DIFFERIT heeft ervaren?

In november 2021 is Kay bij DIFFERIT van start gegaan. Gedurende twee maanden heeft Kay een Traineeship gevolgd waarbij hij op verschillende manieren kennis heeft opgedaan van AFAS Software én het consultancyvak. Inmiddels zijn we goed een jaar verder en blikken we met Kay terug op zijn eerste jaar bij DIFFERIT. In deze eerste SHARE-IT neemt Kay ons mee in zijn start bij DIFFERIT en deelt hij zijn ervaringen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Kun je ons iets vertellen over jouw achtergrond?

Wie is Kay.

Jazeker! Mijn naam is Kay Moekotte, ik ben 28 jaar en woon in Hengelo. In november 2021 ben ik als Junior AFAS Consultant gestart bij DIFFERIT. Voordat ik bij DIFFERIT aan de slag ging, ben ik fulltime werkzaam geweest als Business Analist. Dat was mijn eerste baan na het afronden van de HBO-studie bedrijfskunde aan Saxion én de Master Business Administration aan de Universiteit Twente. Via de tennis kwam ik in de zomer van 2021 in contact met een oud-collega van DIFFERIT die mij met veel enthousiasme vertelde over het bedrijf. Zijn verhaal en ervaringen maakten me dusdanig nieuwsgierig dat ik besloot te solliciteren bij DIFFERIT.

Medewerkersverhaal DIFFERIT
 

Wat was jouw eerste indruk?

Gevoel bij DIFFERIT.

Na het eerste sollicitatiegesprek kreeg ik de mogelijkheid om kennis te maken met het AFAS-vak door een ochtend mee te kijken met een Consultant. Op deze manier kreeg ik niet alleen beeld bij een consultancydag maar kon ik tegelijkertijd sfeer proeven op kantoor. Mijn eerste gevoel was gelijk goed! Uiteindelijk startte ik in november samen met twee andere Junioren, Nick en Luuk. Dit voelde prettig omdat we alle drie onbekend waren met de software van AFAS en bij elkaar terecht konden voor vragen. Ondanks de Corona periode gaf DIFFERIT ons de mogelijkheid om dagelijks samen vanuit kantoor te werken met een beperkt groepje collega’s. De collega’s waren van begin af aan allemaal erg behulpzaam en er hing altijd een prettige sfeer op kantoor.

Hoe heb je het Traineeship ervaren?

Ervaring met Traineeship.

In mijn eerste week bij DIFFERIT ging het twee maanden durende Traineeship van start. Op dat moment was AFAS voor mij nog een grote “black-box”. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar de trainingen en kennissessies. De eerste twee maanden stonden in het teken van heel veel leren. Ik volgde AFAS inhoudelijke trainingen, soft skills trainingen én ging aan de slag met het uitwerken van mijn case. Het mooie aan het traject vond ik de breedte van de trainingen waardoor ik kennis op kon doen van de verschillende functionaliteiten die AFAS kent. Ook het trainen in een groep was prettig omdat je, wanneer je vragen had, altijd wel bij iemand terecht kon. Het lastige voor mij was wel dat ik van begin af aan graag precies wilde snappen wat ik deed in AFAS. Door de omvang van het softwarepakket realiseerde ik me al gauw dat dit herhaling en ervaring vergt, en dus tijd zou gaan kosten. Mijn tip: gun jezelf ook echt die tijd!

logo DIFFERIT

Kay Moekotte

Consultant

"Leren kost tijd, gun jezelf ook echt die tijd!"

Ook enthousiast geworden van het verhaal van Kay?

Hoe is jouw eerste echte consultancydag verlopen?

Eerste consultancydag.

Mijn eerste consultancydag voelde een beetje als een sprong in het diepe en zorgde voor een gezonde dosis spanning bij mij. De eerste weken bestonden immers voornamelijk uit het volgen van trainingen en het uitwerken van opdrachten in een veilige, interne setting. Toch voelde ik me zelfverzekerd genoeg om de dag met vertrouwen te starten! Ik had me goed voorbereid en was op voorhand door een collega geïnformeerd over de werkzaamheden voor die dag. Het scheelde bovendien dat ik ervaring had met het maken van analyses, de klant prettig was in de omgang en ik die dag iets kon opleveren waar de klant enorm blij mee was.

Wat typeert...

...een échte DIFFERITTER.

Alle DIFFERIT-collega’s zijn allereerst enorm behulpzaam. Elke DIFFERITTER staat open voor vragen, maakt tijd om samen te sparren en is graag bereid een wat minder ervaren collega hulp te bieden. Ook draagt elke DIFFERITTER op zijn/haar manier bij aan het hebben én houden van een gezellig team en fijne werksfeer. Wat mij ook opvalt is het hoge kennisniveau van alle DIFFERIT-collega’s; het zijn allemaal experts in hun vakgebied/specialisme.

Waarom bij DIFFERIT

Solliciteren.

DIFFERIT biedt mij een fijne werkomgeving, waarbij de medewerker centraal staat. Dit blijkt uit verschillende dingen. Zo verzorgt DIFFERIT elke dag een lunch voor alle collega’s die op kantoor werken. Ook biedt DIFFERIT elke collega de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en door te groeien. Zo heb ik afgelopen jaar naast het Traineeship, een Power BI examen afgelegd en staan er voor komend jaar een AFAS Expert toets, een meerdaagse Lean training en soft skills trainingen op het programma. Wat mij daarnaast opvalt is dat er goed geluisterd wordt naar feedback van collega’s; iets wat ik zelf als zeer prettig ervaar!

Kay Moekotte
 

Wist je dat Kay....

 

  • ook wel Power BKay wordt genoemd?
  • sportief is en het ook op kantoor graag tegen zijn collega’s opneemt in de Playseat?
  • in zijn eerste jaar DIFFERIT ook zijn radiodebuut heeft gemaakt?
  • de winnaar is van onze DIFFERIT WK-poule?

Auteur

Kelly Walraven

Binnen het team van DIFFERIT zit veel expertise en waardevolle kennis als het gaat om de AFAS software en Power BI. Ik houd je dan ook graag op de hoogte met actuele onderwerpen en (nieuwe) toepassingen. Heb jij een onderwerp waar je meer informatie over wilt? Laat gerust een verzoek achter via het contactformulier.

Contact opnemen
Meer nieuws