Microsoft Power BI en AFAS datavisualisatie

Power BI en AFAS

Microsoft Power BI heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop bedrijven analyses uitvoeren. Power BI is een ongelooflijk flexibele, gebruiksvriendelijke tool die eenvoudige visualisatie en verkenning van gegevens mogelijk maakt. Power BI kan worden geïntegreerd met veel verschillende softwareproducten, zoals AFAS. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van Power BI en hoe het platform gebruikt kan worden in combinatie met de software van AFAS.

Projecten Power BI
 

Wat is

Power BI?.

Microsoft Power BI is een verzameling van apps die in de cloud die gebruikt worden om bedrijfsanalyses uit te voeren. Het stelt gebruikers in staat om gegevens gemakkelijk te analyseren en rapporten te genereren. Power BI kan voor uiteenlopende doeleinden gebruikt worden en heeft interactieve dashboardfuncties, die eindgebruikers in staat stelt complexe gegevenssets te verkennen zonder dat voorkennis van coderen of dure software-oplossingen nodig is.

AFAS met

Power BI integreren.

Power BI kan gebruikt worden in combinatie met veel verschillende soorten applicaties, waaronder AFAS. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de HRM en Financieel module te koppelen met Power BI. Om data uit AFAS te kunnen ophalen, moet er een AppConnector aangemaakt worden. Met de Connector bepaal je welke data wordt ingeladen in Power BI. De Connector wordt toegevoegd in AFAS Profit.

Waarom

Power BI gebruiken.

Voor bedrijven is het belangrijk om realtime-inzicht te hebben in hun data. Denk aan het aantal gewerkte uren per maand, de omzet, het aantal verkochte producten/diensten per jaar, de gemiddelde offerte tijd etc. Met power BI-rapporten vanuit de cloud hebben medewerkers altijd inzicht in de belangrijkste bedrijfsprocessen vanaf één centraal platform. Daarnaast identificeer je gemakkelijker kansen en verbeteringen. Hieronder noemen we waarom je PowerBI zou moeten gebruiken binnen jouw organisatie:

Data

Met Power BI kun je grote hoeveelheden data verwerken en inzichtelijk maken. Het is ook mogelijk om te koppelen met andere systemen, zoals AFAS Profit. Jouw data krijgt hierdoor nog meer betekenis.

Inspelen op trends

Door data te vergelijken en te analyseren, kun je belangrijke trends ontdekken en je bedrijf toekomstbestendiger maken.

Datavisualisatie

Met behulp van krachtige business intelligence grafieken en sjablonen, is het eenvoudiger om alle business data te begrijpen en hier conclusies uit te trekken.

Werken vanuit de cloud

Doordat je vanuit de cloud werkt, zijn je rapporten altijd beschikbaar en heb je realtime-inzicht in actuele gegevens. Als bedrijf hoef je zelf geen software te installeren of updates uit te voeren. Met Power BI heb je altijd toegang tot krachtige rekentools die data omzetten in waardevolle inzichten.

Bespaar tijd

Met Power BI hoef je zelf geen ingewikkelde taken meer uit te voeren zoals data-analyses in Excel. Power Bi doet het allemaal voor je.

Je eigen dashboards

Met Power Bi stel je zelf gepersonaliseerde dashboards in, zodat je snel toegang hebt tot gegevens die belangrijk zijn voor jouw organisatie.

Blijft op de hoogte van KPI’s

Het is mogelijk om alerts in te schakelen, zodat je op de hoogte blijft van belangrijke ontwikkelingen en doelstellingen.

Power BI

Downloaden.

De Power BI-tool van Microsoft is heel eenvoudig te downloaden. Zowel Power BI desktop als de Power BI App is gratis wanneer je een office 365 licentie hebt. Om dashboards en rapporten te kunnen delen met andere gebruikers, zul je de Power Bi Pro licentie moeten aanschaffen. Tegen geringe kosten heb je dan deze extra opties.

Microsoft Power BI

Desktop en mobile.

Met Power BI desktop is het heel eenvoudig om data visueel inzichtelijk te maken, waarbij je zelf dashboards inricht en gebruik maakt van drag- en drop-functionaliteiten. Met Power BI Desktop heb je de volledige vrijheid om jouw dashboards helemaal af te stemmen op de behoeften van jouw organisatie.

Microsoft Power BI Desktop

De Power BI Mobile App is te downloaden via Google Play en de App Store. Met de mobiele app heb je op ieder moment en iedere locatie toegang tot jouw bedrijfsgegevens.

Met Power BI desktop is het heel eenvoudig om data visueel inzichtelijk te maken, waarbij je zelf dashboards inricht en gebruik maakt van drag- en drop-functionaliteiten. Met Power BI Desktop heb je de volledige vrijheid om jouw dashboards helemaal af te stemmen op de behoeften van jouw organisatie.

Microsoft Power BI Mobile

De Power BI Mobile App is te downloaden via Google Play en de App Store. Met de mobiele app heb je op ieder moment en iedere locatie toegang tot jouw bedrijfsgegevens.

AFAS combineren met

Power BI .

Power BI voor AFAS is een business applicatie die draait op het platform Microsoft en volledig geconfigureerd kan worden voor de ERP-tools van AFAS. Met de AFAS Connector kun je onder andere modules zoals HRM, Logistiek, Financieel en Projecten gebruiken om binnen Power BI-dashboards in te richten met krachtige data-visualisaties.

AFAS Connector

Zoals aangegeven is het met de AFAS connector heel eenvoudig om data vanuit AFAS in te laden in Power BI en te visualiseren in grafieken en dashboards. Via Power BI Desktop applicatie haal je eenvoudig data op uit AFAS Profit, zodat je je eigen Payroll-, Finance-, Ordermanagement- en CRM-dashboards creëert. Met Power BI Pro voeg je vervolgens meerdere collega’s toe die toegang krijgen tot de belangrijkste bedrijfsresultaten.

Veelgestelde

Vragen.

Wat is een dax-functie?

Een dax functie is een formule-expressie taal die gebruikt kan worden om gegevens in verschillende data-visualisatie tools in te laden. Met een DAX kun je dus in een bestaande tool zoals Power BI-data inlezen en gebruiken als invoer voor een Power Bi-rapport.

Wat zijn de belangrijkste toepassingen van Power Bi?

Met Power Bi kun je hele slimme Power BI-dashboards maken en de belangrijkste processen binnen je bedrijf overzien. Power Bi wordt hoofdzakelijk gebruikt voor:

  • Bedrijfs- en gegevensanalyse
  • Projectmanagement
  • Ontwikkeling en databasebeheer
  • Bedrijfsrapportages

Wat is de Gartner Magic Quadrant for Analytics?

Het Gartner Magic Quadrant for Analytics is een hulpmiddel om de spelers in de analytics wereld zichtbaar te maken en te zien welke tools het meeste ingezet worden. De Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms, 15 februari, 2021, is gepubliceerd door James Richardson, Kurt Schlegel, Rita Sallam, Austin Kronz, Julian Sun.

Ga aan de slag met

Power BI en AFAS.

Wil je binnen jouw bedrijf optimaal gebruikmaken van Power Bi en verschillende AFAS modules? Als officiële AFAS partner helpen we jouw bedrijf om het maximale uit de AFAS software te halen, door o.a. datavisualisaties in Power BI. Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Data uit AFAS visualiseren in Power BI?