De nieuwste versie van de AFAS software wordt vanaf december uitgeleverd.

Profit 21

Benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden?
We zetten nog eens een aantal belangrijke updates voor je op een rij.

Als eerste een belangrijke mededeling:
Vanaf Profit 21 worden *niet meer de standaard taalcodes gehanteerd, waar vele internationale rapporten op zijn gebouwd*. We vinden dit bericht op het moment van schrijven nog niet via de AFAS help!

Vanaf Profit 21 gelden de volgende taalcodes op debiteur/organisatieniveau/orderniveau, waar dus ook alle scripts voor aangepast dienen te worden. Deze staan nu nog op NL/GB/D/FR. Het gaat om de volgende nieuwe taalcodes: Nederlands 000 | Engels 001 | Duits 002 | Frans 003 | Italiaans 004 | Spaans 005 | Portugees 006 | Zweeds 007 | Deens 008 | Noors 009.

Kan je niet wachten om meer uit de AFAS Software te halen?
We hebben hieronder alvast nieuwe opties op een rij gezet,
daaronder vind je ook opties die je meteen door kan voeren…

Een greep uit de updates

Vanaf Profit 21.

Vanaf Profit 21 zijn er nieuwe opties bij het onderdeel declaraties. Je kan hier je favoriete reis instellen, dit geeft toch weer een stukje tijdwinst als je vaak dezelfde routes rijdt. Je kunt routes dan ook vanuit thuis en vanuit de werklocatie handiger berekenen.

Tijdelijke mutaties
Heeft een medewerker  tijdelijk een andere functie op een andere afdeling? Er zijn dan mutaties waar je als organisatie mee te maken hebt. Zo heeft die medewerker dan ook tijdelijk een andere leidinggevende. In Profit 21 zijn deze processen geautomatiseerd. Minder handmatige mutaties en wel de voordelen van de workflows.

Laatste reactie direct in je weergave
In Profit 21 is de laatste reactie bij workflows en taken, zichtbaar gemaakt in de weergave. Hierdoor hoef je niet altijd een taak te openen om de laatste reactie te zien en een actie uit te voeren. Vanaf Profit 21 kan dit dus direct vanuit de weergave. Dit werkt een stuk efficiënter!

Reactie sjablonen
Je kan vanaf Profit 21 snel reageren met reactiesjablonen. Hierdoor hoef je niet bij iedere taak die je krijgt steeds een nieuw antwoord te geven. Je kan hier meerdere standaard reacties klaarzetten. Het sjabloon is tevens aan te passen, het wordt hierdoor dus ook niet onpersoonlijk én je hebt tijdswinst!

Berichtsjablonen aan te passen
Voor standaard berichten kon je al werken met berichtsjablonen. Sinds Profit 21 kan je deze aanpassen om het nog persoonlijker te maken. Zo kan je bijvoorbeeld bij het “welkom in dienst” bericht een emoticon toevoegen of een contactnummer vetgedrukt maken.

Condities in je workflow dagelijks evalueren
Door de nieuwe functionaliteit van het dagelijks evalueren van de condities blijven openstaande worfklows niet langer onnodig openstaan, als ze op basis van conditie, gesloten kunnen worden. Voorbeeld: Stel je hebt een taak dat je voor een openstaande factuur moet nabellen en deze is in de tussentijd betaald. Wanneer de workflow de conditie kent, dan zal de taak niet langer open blijven staan.

Een groot deel declaratieprofielen worden met Profit 21 standaard meegeleverd.
Je hoeft hierdoor niet alles vanuit een basis template op maat aan te passen. Deze worden standaard met de update meegeleverd, je hoeft deze enkel te activeren.

Toegangslogboek InSite
Vanaf Profit 21 kent AFAS het toegangslogboek. Een beheerder kan een logfile opvragen van de acties die zijn uitgevoerd op InSite-pagina’s in een bepaald tijdsbestek. Zo kan je nagaan of er überhaupt datalekken zijn en waar deze mogelijk hebben plaatsgevonden. Zo til je AVG naar een hoger niveau.

Nieuwe regeling

Ouderschapsverlof 2022.

De wijziging gaat in vanaf dinsdag 2 augustus 2022. Uit het verleden kennen we natuurlijk al het onbetaalde ouderschapsverlof waarbij er in totaal 26 weken verlof werd toegekend (geldig tot de 8ste verjaardag van het kind).

Met de nieuwe wet, geldig vanaf 2 augustus, bestaat er de mogelijkheid om 9 weken betaald ouderschapsverlof op te nemen in het eerste levensjaar van het kind, dit geldt voor beide ouders. Daarnaast komen 17 weken onbetaald ouderschapsverlof. Samen maakt dit opnieuw het totaal van 26 weken. Deze nieuwe regeling is eenvoudig in te regelen in AFAS…

Meer info
Werkgeversverklaring in AFAS
 

In slechts 5 minuten een ingevulde

Werkgeversverklaring.

Wij halen graag het maximale uit de AFAS software en ontwikkelen dan ook regelmatig handige maatwerkoplossingen. Het voordeel? Alle benodigde informatie wordt uit het AFAS systeem gehaald. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een werkgeversverklaring in slechts 5 minuten correct ingevuld te genereren. Dat levert dus pure tijdwinst op, reken maar uit.

Tijd besparen met het genereren van een werkgeversverklaring?

Meer info

Realtime inzichten gebruiken

Power BI.

Vanaf Profit 21 heb je straks veel data en processen ondergebracht. Wil je hierin inzicht krijgen? Met Power BI verricht je eenvoudig analyses. Middels een overzichtelijk dashboard heb je realtime inzicht in alle data die jij uit je processen wilt halen. Overzichtelijke tabellen en grafieken geven relevante informatie visueel weer, zodat jij in één oogopslag weet waar je aan toe bent. De opgedane inzichten kun je gebruiken als stuurinformatie.

Handig? Zeker. Maar waar mogelijkheden zijn, ontstaan óók vragen. Want wat voor soort processen kun je nu precies visualiseren met Power BI om meer inzicht te krijgen? Om je concrete handvatten te geven, zetten wij drie opties voor je op een rij!

Meer info

Aan de slag in Profit 22?