Reiskostenvergoeding omzetten naar de nieuwe standaard

3 maart 2021

Reiskostenvergoeding omzetten naar de nieuwe standaard

De overheid heeft besloten dat werkgevers, hun werknemers onbelast de reiskostenvergoeding mogen doorbetalen tot april 2021.

Na deze periode zijn er grofweg twee opties:

  • De reiskostenvergoeding voortzetten  (belast, netto of werkkostenregeling)
    De reiskostenvergoeding betaal je uit via looncomponent ‘Reiskostenvergoeding’. De looncomponent Reiskostenvergoeding’ wordt berekend door het aantal dagen reiskostenvergoeding te vermenigvuldigen met de reiskostenvergoeding per dag. Op basis hiervan wordt een thuiswerkovereenkomst opgesteld die (digitaal) door de medewerker ondertekend moet worden. Het voordeel van deze manier is dat dit eenmalig goed is ingevoerd de salarisadministratie weer volledig automatisch draait.
  • Op declaratiebasis
    De dagen voor de reiskostenvergoeding worden berekend via de looncomponent ‘Dagen reiskostenvergoeding * 100’. Als daarnaast tijdens de periode de reisafstand wijzigt, dan worden voor het eerste gedeelte van de periode de dagen berekend door looncomponent ‘Dagen reiskostenvergoeding 1e deel * 100’. Het voordeel van deze manier is dat de vastlegging bij de werknemer ligt, hierdoor is het een hele exacte registratie.

Wil je dat wij deze inrichting voor je verzorgen? 
We bekijken dan samen welke optie voor jouw organisatie het beste is.

Vul het contactformulier

Auteur

Marco Bosma

Binnen het team van DIFFERIT zit veel expertise en waardevolle kennis als het gaat om de AFAS software en Power BI. Ik houd je dan ook graag op de hoogte met actuele onderwerpen en (nieuwe) toepassingen. Heb jij een onderwerp waar je meer informatie over wilt? Laat gerust een verzoek achter via het contactformulier.

Contact opnemen
Meer nieuws