Met onze maatwerkoplossing wordt de werkgevers-

verklaring automatisch gevuld.

Blog | Werkgeversverklaring in 5 minuten

Wij halen graag het maximale uit de AFAS software en ontwikkelen dan ook regelmatig handige maatwerkoplossingen. Het voordeel? Alle benodigde informatie wordt uit het AFAS systeem gehaald. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een werkgeversverklaring in slechts 5 minuten correct ingevuld te genereren. Dat levert dus pure tijdwinst op, reken maar uit.

Benieuwd naar deze oplossing? Lees verder…

Geldigheid

Werkgeversverklaring.

Voor een hypotheekaanvraag heeft een werknemer, in veel gevallen, een werkgeversverklaring nodig. Als werkgever vul je de verklaring in (online of offline) en ondertekent deze met een (elektronische) handtekening. Je vult de NAW-gegevens, zet het salaris om in jaarcijfers en vult deze aan met berekeningen als onregelmatigheidstoeslagen. Vervolgens check je nog eens alles en onderteken je de verklaring. Je kijkt nog eens op de klok en merkt dat het klusje 30 minuten in beslag nam.

De geldigheid van deze ingevulde werkgeversverklaring bedraagt slechts 2 maanden. Gezien de huidige woningmarkt, komt het regelmatig voor dat je werkgeversverklaringen moet vernieuwen. Allemaal extra werk waar je niet op zit te wachten.

Dankzij onze maatwerkoplossing haal jij de benodigde informatie uit het AFAS systeem en ben je klaar in slechts 5 minuten. Alles correct ingevuld en digitaal ondertekend.

Werkgeversverklaring AFAS Profit
 

Werkgeversverklaring genereren

Unieke oplossing.

Wij zetten de koppelingen klaar voor de loonberekening die de benodigde jaarcijfers, op basis van de gegevens in AFAS, berekent. Hiervoor richten we een (klein stukje) looninrichting (buiten het bruto-netto traject) in. Vervolgens worden de gegevens (berekende jaarbedragen) rechtstreeks uit de looninrichting opgehaald, bij het oproepen van een werkgeversklaring.

De intentieverklaring kan, dankzij de vrije velden, geautomatiseerd lopen via een workflow. De verklaring koppelen we aan de verantwoordelijke binnen jouw organisatie. Zo heb je per aanvraag, weinig handmatig werk en wordt de foutgevoeligheid tot een minimum beperkt.

Ja, ik wil deze oplossing

Berekening

Onregelmatigheid.

Heb je te maken met onregelmatigheidstoeslagen?
Dan berekenen we die ook van het afgelopen jaar  (referteperiode). Denk hierbij aan ORT, meer uren, bereikbaarheidsdienst etc.

We bouwen dit voor je in zodat de formule de correcte
bedragen automatisch invult.

Per CAO

Inrichtingstijd.

De looninrichting richtten we in per CAO. Voor de inrichting op 1 CAO rekenen we ongeveer 1 dag, voor een extra CAO komt er ongeveer 3 uur aan looninrichting bij. Het document is een basisdocument in Profit dat wordt aangevuld met een medewerker workflow. Je hebt als klant zelf nog inspraak/keuzemogelijkheden. Kortom: een eenmalige investering die zich al snel terugverdient.

Tijd besparen bij het genereren van werkgeversverklaringen?

Waarom wel of

Geen maatwerk?.

AFAS biedt een standaard (NHG) oplossing met een workflow. Met een halve inrichtingsdag heb je dan al een deel geborgd, wel is het alsnog nodig handmatig de intentieverklaring en salarisgegevens te vullen. Zo gaat een loonberekening op basis van een periode (week, 4 weken of maand). Een werkgeversverklaring vraagt om jaarcijfers. Dit kan dus slimmer. Bestaat jouw organisatie uit meer dan 50 medewerkers, of ben je juist een kleine organisatie en wil je graag af van de werkgeversverklaring handmatig te verwerken? Kies dan voor onze maatwerkoplossing.